vrijdag 11 mei 2012

KunstTour

Het thema van de kunstTour, van 25 t/m 28 mei 2012, is dit jaar Genius Loci. Dit past wel goed op mijn werk. A2tunnelart spreekt voor zich. Vlakbij, aan de overkant van de A2, is in de Frankenstraat in een aantal leegstaande panden de kunstTour van Noordoost Maastricht geconcentreerd. Op nummer 124a komen buurtbewoners altijd samen om allerlei kunstzinnige initiatieven te ontplooien en daar ga ik ook een paar werkjes ophangen. Met nog vijf andere kunstenaars (zie website kunstTour) gaan we daar tijdens de pinksterdagen zeg maar 'inspiratie opdoen' Van eerdere kunsttour-deelnemers heb ik wel begrepen dat dat heel gezellig kan zijn.
Trouwens, behalve de bouwwerkzaamheden aan de tunnel te schilderen, kan je ook van de gesloopte flats hele mooie dingen maken! Kijk maar eens o.a. op de stoep vóór 124a staat een geel bankje, door Gertje Dormans gemaakt van de balkons van de afgebroken flats langs de A2.

bouwputwatchers vervolg

Ben er even niet geweest. Soms gaan andere zaken voor. De bouwputwatchers stonden al een tijdje op de ezel en bleven maar drammen om in dit blog geplaatst te worden. Heb er eindelijk aan toegegeven, maar ben er niet helemaal tevreden over, dus misschien zijn ze over een tijdje weer verdwenen. 

Was vorige week bij een open dag voor buurtbewoners bij het informatiecentrum over de A2 in De Geusselt. Een leuke ervaring. Allerlei vaklui liepen er rond om informatie te geven en enthousiast over het project te vertellen en uit te leggen. Ik had nogal wat vragen. Een meneer die 'over het water gaat' kon aan de hand van een mooie poster precies vertellen hoe de hele bouw als een trein vanuit het zuiden oprukt. De stalen platen worden tzt er weer uitgetrokken en verderop weer gebruikt. De dwars aangelegde wanden dienen om compartimenten te maken zodat het grondwater weggepompt kan worden. De trilboren die momenteel bij het Kennedyviaduct aan de gang zijn, boren putten waardoor de pompen dat grondwater oppompen. Bij het Europaplein is de tunnel al op diepte gegraven. Ik kreeg zijn kaartje om eens contact op te nemen en wie weet mag ik dan een keer daarbeneden kijken en foto's maken. Het zonlicht door de stempels, de kleine gravers beneden en de grote die vanboven in de diepte de grond verwijderen moet een fantastisch spektakel zijn. Wordt dus vervolgd.

Bpw's, olie op karton, 50 x 70 cm