maandag 2 januari 2017

Expositie

Mijn eerder geuite wens om al mijn schilderijen op een mooie plek tentoon te stellen is in vervulling gegaan. Van zondag 8 januari tot en met 4 februari hangt het allemaal in Boekhandel Dominicanen te Maastricht. De feestelijke opening van de expositie is op 8 januari om 13.00 uur.
Deze verkooptentoonstelling vormt de afronding van het project A2tunnelArt waaraan ik vijf jaar lang heb gewerkt. Dit blog is daar een goede verslaglegging van. Het zo eens teruglezend komt er weer veel terug van mijn betrokkenheid bij de bouw van die tunnel hier in mijn 'achtertuin' en de artistieke overwegingen die ik tegenkwam. Er is ook een ontwikkeling te zien in mijn manier van schilderen, van de precieze vastlegging van weerspiegelingen in de plassen water in de bouwkuip bij de Nassaulaan tot het meer impressionistische van het Straatje en de kleurrijke laatste Europaplein bij nacht.
Ook het gebruikte materiaal veranderde. Van grijs karton dat olieverf opzuigt, waardoor er een krijtachtig effect ontstaat, tot doek waarop intensievere kleuren blijven staan. Van klein formaat van 50 x 70 tot grote doeken van 95 x 110 waarop de schaal van de damwanden en stempels nog beter tot uitdrukking gebracht kan worden. 
Kortom, het was een mooie ontdekkingstocht!