dinsdag 26 februari 2013

Graffiti

Naar aanleiding van het iPadwerk van David Hockney probeerden we op Kumulus hetzelfde effect te bereiken met een onderlaag met een spuitbus. Een bezoekje van een graffiti kunstenaar bracht ons de fijne kneepjes van het vak bij. Ik had eerst een klein werkje gemaakt, maar besloot het groter aan te pakken met een doek van 70 x 90. En ook iets wat ik in het A2 tunnel project wilde schilderen. Een grote kraan die een aanhangwagentje ergens neerzet waar ze anders niet bij konden komen. Er wordt al veel beton gestort bij het Europaplein. De ingang naar de onderste tunnel ligt er al en voorbij het viaduct zijn ze nu ook al bezig met het beton van de bovenste tunnel. 
De donkere wolken kan je mooi met de spuitbus maken maar vooral door het blauw ontstaan de wolken. De rest heb ik toch weer met olieverf geschilderd, dat vind ik fijner dan acryl. 
In mijn kelder ben ik nu druk bezig met het opspannen van doeken. Een hele kunst en inderdaad erg tijdrovend als je het nog niet zo in de vingers hebt. Maar al doende leert men. Heb al een idee voor een volgend werk.

Mammoetkraan bij Europaplein, acryl en olie op doek, 70 x 90 cm