maandag 27 oktober 2014

EXPOA2 een groot succes


Drukte tijdens de opening


De tentoonstelling EXPOA2 van 6 t/m 21 september 2014, is een groot succes geweest. Gedurende twee weken bezochten 4000 mensen Gebouw M van de Tapijnkazerne. Het hoogtepunt was het tussenliggende weekend van 13 en 14 september toen wij meer dan 2000 bezoekers telden. In dat weekend viel de opening van het hele kazerneterrein op zaterdag en monumentendag op zondag. Ook door-de-weeks was er een constante stroom. En ook nu nog komen geregeld bezoekers in het Werkgebouw vragen waar de tentoonstelling over de A2 te vinden is. Kortom, dit verdient een vervolg! 
Wat mijn eigen werk betreft was het mooi het zo bij elkaar gehangen te zien en mooie commentaren te lezen in het gastenboek. De opzet van Esther Janssen en mij om halverwege de bouw van de tunnel te laten zien dat dit 'kunstwerk' inspireert tot andere kunstwerken is duidelijk geslaagd!

Daarna was de inspiratie even weg, was ook druk met andere zaken en dan blijft de schildersezel even onbemand. Maar vandaag weer een begin gemaakt. Het wordt wel anders. De grote overzichten gaan nu plaats maken voor uitvergrote details, die een meer abstract karakter gaan krijgen. 
Een laatste beeldend schilderij staat nu op de ezel om het werk van de laatste drie jaar af te ronden. Het is weer terug naar het eerste materiaal, grijs karton, en dat valt me behoorlijk tegen. Goh wat zuigt dat en wat worden de kwast en de verf dan snel droog. Mm, weet niet wat dat gaat worden. We'll see.